بررسی انواع جوش صورت و علل پدید آمدن آن
بررسی انواع جوش صورت و علل پدید آمدن آن

بررسی انواع جوش صورت و علل پدید آمدن آن

در این مقاله به بررسی انواع جوش صورت و علل پدید آمدن آن ها خواهیم پرداخت. جوش های پوستی را می توان یکی از شایع ترین مشکلات پوستی در نظر گرفت که تقریبا همه با آن روبرو شده اند. کمتر کسی را می توان یافت که تا به حال بر روی صورت خود جوشی را ندیده باشد. این مشکل زمانی حاد تر می شود که مهمانی یا قرار ملاقات مهمی در پیش باشد. در چنین زمانی است که افراد به دنبال سریع ترین درمان جوش صورت از طریق از محصولات ضد جوش هستند. 

جوش چیست؟

جوش یک مشکل پوستی است که بیشتر در نواحی چهره، پشت، سینه و شانه‌ها ظاهر می‌شود. جوش‌ها به دلیل انسداد فولیکول‌های موی پوست و البته التهاب ناشی از باکتری‌ها ایجاد می‌شوند. این مشکل معمولاً در دوران نوجوانی رخ می‌دهد، اما ممکن است در هر سنی ایجاد شود.

علت جوش صورت چیست؟

در خصوص علت جوش صورت باید بدانید که تنها یک عامل مشخص برای این مشکل وجود ندارد. موارد متعددی هستند که سبب پدید آمدن جوش های صورت و بدن می شوند. نکته قابل توجه این است که جوش ها نه تنها بر روی صورت، بلکه بر روی بدن در نواحی نظیر بازو ها، کمر و سینه نیز ممکن است دیده شوند. با توجه به اینکه جوش های شما در کدام قسمت از بدن قرار دارند، علت پدید آمدن آن ها نیز متفاوت است. 

اما علت اصلی جوش صورت، افزایش تولید چربی (سبوم) توسط غده‌های چربی پوست است. چربی‌ها به همراه با سلول‌های مرده پوست، باکتری‌ها و گرد و غبار، منجر به انسداد مجاری فولیکول‌های مو می‌شوند. این انسداد باعث ایجاد یک گونه توده کوچک موسوم به “کومدون” می‌شود. اگر این کومدون با باکتری‌ها عفونت بگیرد، التهاب ایجاد شده و جوش تشکیل می‌شود. جوش‌ها می‌توانند به صورت جوش‌های سطحی (که سفید هستند) یا جوش‌های عمیق‌تر (که قرمز یا قهوه‌ای هستند) ظاهر شوند.

عوامل ایجاد جوش صورت

همانطور که پیشتر نیز ذکر کردیم، تنها یک عامل را نمی توان به عنوان دلیل عمده پدید آمدن جوش ها معرفی کرد. عوامل بسیاری را می توان به عنوان دلایل پدید آمدن جوش صورت به شما عزیزان معرفی کرد. اما باید دقت فرمایید که علت جوش صورت در هر فرد می تواند به عامل متفاوتی مربوط باشد. برخی از مهم ترین علل جوش صورت عبارتند از:

  1. سن
  2. هورمون ها
  3. ژنتیک
  4. آب و هوا 
  5. تغدیه

برخی از افراد به صورت ژنتیکی دارای پوستی مستعد جوش و آکنه هستند. بر روی پوست های حساس بیش از دیگر انواع پوست ها آکنه و جوش های زیر پوستی پدید می آیند. همچنین سن نیز مورد دیگری است که باید به آن توجه داشته باشید. معمولا در سنین نوجوانی و بلوغ، به دلیل تغییرات هورمونی بسیاری که صورت می گیرد میزان بروز جوش ها نیز با افزایش رو به رو می شود. جوش های دوران بلوغ را می توان بر روی پوست دختر ها و پسران بسیاری مشاهده کرد. 

غدد چربی یکی از غدد های مهمی به شمار می روند که در پدید آمدن جوش های پوستی نقش پررنگی را ایفا می کنند. قرار دادن مواد غذایی همچون شکلات یا مغز ها در رژیم غذایی می تواند موجب افزایش تعداد جوش های شما شود. مصرف این دسته از مواد غذایی می تواند ترشحات غدد چربی شما را افزایش دهد. بنابراین چنانچه قصد کنترل و کاهش جوش های پوستی خود را دارید، به شما پیشنهاد میکنیم رژیم غذایی خود را به خوبی کنترل نمایید. 

جوش صورت

نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، آب و هوا است. آب و هوا یکی دیگر از علت های جوش صورت است. معمولا در فصل تابستان افراد با جوش های کمتری رو به رو می شوند. اما در فصول سرد سال، امکان افزایش یافتن تعداد جوش ها نیز وجود دارد.

اما پیش از هر چیز باید بدانید که جوش های صورت دارای انواع متعددی می باشند. برخی از جوش ها را می توان تنها در نواحی خاصی از بدن مشاهده کرد. به عنوان مثال، جوش های سر سیاه را می توان در اطراف بینی یا بر روی پیشانی مشاهده کرد. اما جوش های چرکی را ممکن است علاوه بر صورت، بر روی بدن نیز مشاهده نمایید. در ادامه این مطلب به بررسی انواع جوش صورت خواهیم پرداخت. 

آشنایی با انواع جوش صورت

جوش های صورت را نیز می توان به دسته های متفاوتی تقسیم بندی کرد. انواع جوش صورت شامل موارد زیر می شوند:

  1. جوش سرسفید 
  2. جوش سرسیاه
  3. جوش چرکی
  4. ندول ها
  5. کیست ها
  6. جوش زیرپوستی

همانطور که خواندید جوش ها دارای انواع متفاوتی می باشند. بسته شدن منافذ پوستی یکی از شایع ترین دلایل پدید آمدن این مشکل پوستی است. اما خوب است بدانید چنانچه منافذ بسته شده پوست مورد تحریک قرار گیرند، ندول های پوستی پدید خواهند امد. ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد. گاهی اوقات منافذ متورم و قرمز پوست بیش از حد معمول مورد تحریک قرار می گیرند. ندول ها معمولا با درد و التهاب بسیاری همراه می باشند. 

اما در خصوص کیست ها خوب است بدانید که آن ها از ندول ها میز عمیق تر هستند. کیست ها در مقایسه با ندول ها منافذ پوستی و سطح زیر پوست بیشتری را درگیر کرده اند. کیست ها نیز با درد و التهاب همراه می باشند. برخی از افراد قادر به تشخیص ندول و کیست از یکدیگر نمی باشند. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که درمان ندول ها و کیست ها در خانه ممکن نمی باشد. برای درمان این دسته از مشکلات پوستی بهتر است به پزشک مراجعه نمایید. در این مطلب در خصوص درمان جوش صورت بخوانید. 

جوش صورت

چطور جوش های التهابی را از جوش های غیر التهابی تشخیص دهیم؟ 

در قسمت های پیشین با علت جوش صورت و انواع جوش صورت آشنا شدیم. اما سوالی که ممکن است شما نیز با آن رو به رو شده باشید در خصوص تشخیص جوش های التهابی از جوش های غیر التهابی است. جوش های التهابی در مقایسه با نوع غیر التهابی آن برای درمان به مراقبت و حساسیت های بیشتری نیاز دارند. به منظور درمان جوش صورت سر سفید کافی است تا اجازه دهید روند درمان جوش به صورت طبیعی طی شود.

اما در خصوص درمان ندول ها و کیست ها یا جوش های غیر التهابی، گاهی بهتر است از دارو هایی نظیر کرم ها یا سرم های ضد جوش استفاده نمایید. جوش های غیر التهابی را می توان جوش های سرسیاه با جوش های سرسفید نامید. اما جوش های چرکی همای جوش های التهابی به شمار می روند. جوش های التهابی در مقایسه با جوش سرسفید و جوش سرسیاه اندازه بزرگ تری دارند.

همچنین علت اصلی پدید آمدن آن ها باکتری های مولد جوشی است که بر روی سطح پوست قرار دارند. چنانچه باکتری های مولد جوش سبب بسته شدن منافذ پوستی شوند، جوش های چرکی پدید خواهند آمد. اما جوش های سرسفید و سرسیاه معمولا با التهاب و درد همراه نمی باشند. بسته شدن منافذ پوست با سلول های مرده یا آلودگی ها و ترشحات چربی بسیار می توانند نقش مهمی در ایجاد جوش سرسفید و سرسیاه داشته باشند. 

کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم به بررسی انواع جوش صورت و علل پدید آمدن آن ها بپردازیم. پس از مطالعه این مطلب شما قادر خواهید بود جوش های موجود بر روی صورت خود را بشناسید. بنابراین بهتر است متناسب با نوع جوش پدید آمده بر روی صورت خود، بهترین درمان جوش صورت را انتخاب نمایید. چنانچه در خصوص انتخاب بهترین درمان جوش صورت به راهنمایی به راهنمایی نیاز دارید، با مشاورین ما در آیمادورا ارتباط برقرار نمایید.

به این مطلب امتیاز دهید
تخفیفات پاییزی آیمادورا تمدید شد
جشنواره پاییزی آیمادورا