میلیا دور چشم چیست و چگونه درمان می شود؟
What Is Milia 1

میلیا دور چشم چیست و چگونه درمان می شود؟

میلیا چیست؟ میلیا در حقیقت همان عارضه‌ های پوستی سفید رنگی می باشند که ظاهری بسیار شبیه به جوش یا آکنه دارند اما قطری تنها در حدود 1 یا 2 میل دارند. خوب است بدانید که میلیا بیشتر در اطراف چشم ها یا بینی دیده می شوند.

میلیا نیز درست همانند آکنه یکی از عارضه های شایع پوستی به شمار می رود. بنابراین اگر به تازگی در اطراف چشمان خود دانه هایی سفید رنگی مشاهده کرده اید که از آکنه یا جوش، کوچک تر می باشند، این امکان وجود دارد که بر روی پوست دور چشم شما میلیا پدید آمده باشد. اما نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که میلیا چشم تنها بر روی پوست بزرگسالان پدید نمی آید. میلیا ها را می توان در اطراف چشم و بینی نوزادان نیز مشاهده کرد. گاهی اوقات در دهان نوزادان، قسمت بالایی سقف دهان نیز میلیا مشاهده شده است. باید توجه فرمایید علل پدید آمدن میلیا در نوزادان و بزرگسالان متفاوت می باشد. همین مسئله موجب شده تا برای درمان میلیا دور چشم در بزرگسالان و نوزادان دلایل متفاوتی وجود داشته باشد. اما خبر خوب این است که امروزه روش های متعددی به‌ منظور درمان میلیا چشم پدید آمده است.

دلایل ایجاد میلیا دور چشم

پیش از پرداختن به روش های درمان میلیا چشم، این سوال ممکن است برای شما نیر پیش آمده باشد که میلیا چگونه ایجاد می شود؟ در قسمت پیشین اندکی درباره میلیا و انواع آن آشنا شدیم. اما به راستی علت پدید آمدن میلیا دور چشم چیست؟

عوامل بسیاری می توانند سبب پدید آمدن میلیا چشم شوند. یکی از شایع ترین عوامل آن تابش مستقیم اشعه آفتاب است. به همین منظور به منظور جلوگیری از ایجاد میلیا دور چشم ها، به شما پیشنهاد می کنیم از کرم های ضد آفتاب معتبر و مرغوب موجود در بازار استفاده نمایید. نکته بسیار مهمی که در هنگام استفاده از ضد آفتاب ها باید به آن دقت کنید این است که باید ضد آفتاب ها را هر 3 ساعت، مجددا تمدید نمایید.

مسئله مهم دیگری که می تواند در ایجاد میلیا دور چشم موثر باشد، استفاده از لوازم آرایشی و شیمیایی است. قرار گرفتن طولانی مدت آرایش های سنگین بر روی پوست موجب بسته شدن منافذ پوستی می شود. در نتیجه بسته شدن منافذ پوستی، میلیا ها پدید خواهند آیند. بنابراین بهتر است به صورت روزانه از کرم پودر های سنگین استفاده ننمایید. همچنین در پایان روز فراموش نکنید پوست خود را به خوبی تمیز نمایید. با توجه به اینکه میلیا بیشتر در اطراف چشم ها و بینی پدید می آیند، بهتر است این نواحی را با دقت بیشتری تمیز نمایید. در ادامه این مقاله با روش های درمان میلیا دور چشم آشنا خواهیم شد.

میلیا دور چشم چیست

راه های درمان میلیا

همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم برای درمان میلیا در بزرگسالان و نوزادان روش های متفاوتی وجود دارد. به شما پیشنهاد می کنیم به منظور درمان میلیا در نوزادان تنها به پزشک مراجعه نمایید و از هر گونه اقدام خودسرانه ای جلوگیری نمایید. درمان میلیا در نوزادان در مقایسه با بزرگسالان معمولا با پیچیدگی های کمتری همراه است. معمولا میلیا دور چشم یا اطراف بینی نوزادان با رشد آن ها از بین می رود. به مرور زمان با شکل گیری مجدد پوست صورت نوزادان، میلیا ها نیز از بین خواهند رفت. 

درمان میلیا چشم بزرگسالان نیز می تواند به همین صورت پیش رود. بنابراین چنانچه بر روی پوست صورت خود میلیا مشاهده می کنید، بهتر است برای درمان و از بین رفتن آن ها تنها اندکی صبر نمایید. معمولا با طی شدن مدت زمان اندکی میلیا خود به خود از بین می روند. اما گاهی ممکن است تعداد زیادی از آن ها در اطراف چشم یا بینی پدید آیند. در چنین موقعیتی افراد به دنبال راه حلی سریع برای درمان میلیا می باشند. 

خوشبختانه امروزه برای درمان میلیا ها درمان های شیمیایی نیز استفاده می شوند. یکی از ارزان ترین و به صرفه ترین راه ها برای درمان میلیا ها، پماد ها هستند. برخی از پماد های تولید شده می توانند راه حلی قطعی برای درمان میلیا دور چشم به شمار روند. در صورتی که در خصوص خرید پماد برای درمان میلیا به راهنمایی های بیشتری احتیاج دارید می توانید از طریق شماره های درج شده با کارشناسان ما در آیمادورا ارتباط برقرار نمایید. 

استفاده از لایه بردار

لایه برداری نیز یکی دیگر از روش هایی است که بسیاری از افراد برای درمان میلیا های خود از آن کمک گرفته اند. برخی از افراد برای از بین بردن میلیا دور چشم خود از روش هایی نظیر خراشیدن میلیا یا سوزاندن آن ها کمک می گیرند. لایه برداری پوست در مقایسه با روش های دیگری همچون سوزاندن یا خراشیدن میلیا ها با درد کمتری همراه است. همچنین درصد موفقیت آن نیز بسیار بالا تر می باشد.

در روش لایه برداری، همانطور که از نام آن مشخص است، لایه های خارجی پوست به مرور زمان از بین می روند. با از بین رفتن لایه های خارجی پوست، میلیا نیز از پوست خارج خواهد شد. اما باید توجه داشته باشید که میلیا ها در مقایسه با جوش ها در لایه زیرین پوست قرار دارند. بنابراین واضح است که درمان میلیا در مقایسه با درمان جوش یا آکنه به مدت زمان بیشتری نیازمند است. به همین منظور بهتر است در از بین بردن میلیا از طریق لایه برداری صبور باشید

تخلیه دانه های میلیا با سوزن

در این روش، با استفاده از سوزن دانه های میلیا سوراخ شده و درنهایت کراتین جمع شده در آن تخلیه می شود. درمان تخلیه میلیا بسیار شایع بوده اما توجه کنید که بهتر است در خانه انجام نشود. چرا که ممکن است به بافت پوست آسیب وارد شده و یا بهداشت لازم رعایت نشود.

لیزر درمانی

در این روش، با استفاده از لیزر های ریز، دانه های میلیا تخلیه می شود. حتما توجه کنید که اگر می خواهید از این روش استفاده کنید، مطمئن شوید پوستتان در برابر لیزر واکنش های التهاب زا از خود نشان ندهد.

درمان با سرما

یکی از راه های درمان میلیا سرما درمانی است. سرما درمانی روشی است که در آن با استفاده از نیتروژن مایع به ازبین بردن دانه های میلیا می پردازد. اما همانطور که می دانید، پوست دور چشم بسیار حساس بوده و کوچک ترین عاملی می تواند آسیب های جدی ای به آن وارد کند. به همین دلیل این روش برای درمان میلیا دور چشم مناسب نبوده و استفاده از آن می تواند باعث زخم و تغییر رنگ پوست دور چشم شود.

سوالات متداول کابران پیرامون راه های درمان میلیا

طول درمان میلیا چه مدت است؟

در نوزاد ها معمولا پس از چند هفته رفته رفته کاهش پیدا کرده و ازبین می رود. اما در بزرگسالان اینطور نیست. عواملی مانند میزان وخیم بودن میلیا و همچنین عامل ایجاد کننده آن می تواند در مدت درمان آن اثر بگذارد. اما به طور کلی می توان گفت چند ماه طول بکشد.

آیا استفاده از کرم های آرایشی بر روی میلیا مشکل ساز می شود؟

بهتر است که استفاده نکنید. اما درصورت استفاده از کرم ها و محصولات آرایشی ای استفاده کنید که ضد حساسیت بوده و منافذ شما را بیش از حد مسدود نکند. بهتر است از محصولات پودری استفاده کرده و از آرایش های غلیظ پرهیز کنید.

آیا مکمل های خوراکی می تواند در روند بهبود میلیا تاثیر گذار باشد؟

قطعا همینطور است. حتما سعی کنید مقدار کافی از ویتامین ها را دریافت کنید. می توانید از مکمل های ویتامین E و ویتامین های گروه B برای سرعت بخشیدن به درمان میلیا استفاده کنید. علاوه بر آن مصرف نیاسین هم درمان میلیا را سرعت می بخشد.

کلام آخر

حال بهتر و دقیق تر با این دانه های سفید اطراف چشم و بینی آشنا شدید. راه های درمان میلیا همانطور که خواندید، تنوع دارد. برای انتخاب روش درمان، حتما به نوع پوست و حساسیت های پوستتان توجه کنید. همچنین بهتر است با پزشک متخصص مشورت کرده و بهترین روش را انتخاب کنید. در آخر هم یادتان نرود، برای جلوگیری از تجمع دوباره کراتین و مسدود شدن منافذ پوستتان، باید یک روتین پوستی منظم داشته باشید.

5/5 - (1 امتیاز)
تخفیفات پاییزی آیمادورا تمدید شد
جشنواره پاییزی آیمادورا