راه های درمان میلیا

راه های درمان میلیا

راه های درمان میلیا

می دانید میلیا چیست؟ اگر بخواهم به طور کلی و خیلی مختصر این عارضه پوستی را تعریف کنم، می توان اینطور گفت که، میلیا ضایعات پوستی سفید ریزی است که در اطراف چشم ها، بینی و همچنین دست ها ایجاد می شود. اما دلیل آن چه بوده و راه های درمان میلیا به چه شکل است، مطالبی است که در این مقاله از آیمادورا می خواهیم به آن بپردازیم. اگر شما و یا نزدیکانتان دچار این مشکل پوستی شده اید، نترسید و تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

میلیا چیست؟

بیایید به طور دقیق تر این عارضه پوستی را بررسی کنیم. همانطور که گفته شد، میلیا ضایعات پوستی سفیدی است که در اثر تجمع پروتئین کراتین در زیر پوست به وجود می آید. اما چطور این تجمع کراتین شکل می گیرد؟

زمانی که سلول های پوستی شما عمرشان تمام شده و میمیرند، درصورت عدم پاکسازی از روی پوست، وارد منافذ پوست شده و آن ها را مسدود می کنند. در نتیجه کلاژن تولید شده در منافذ پوست گیر کرده و تجمع پیدا می کند. این تجمع در آخر به شکل دانه های کوچک سفید بر روی پوست ظاهر می شود.

شاید این عارضه پوستی را در نوزاد های تازه به دنیا آمده ببینید که معمولا به طور طبیعی و پس از گذشت مدت کوتاهی از بین می رود. اما ایجاد میلیا در بزرگسالان اینطور نیست و نیازمند مراقبت است.

چطور میلیا را درمان کنیم؟

راه های درمان میلیا همانند دیگر عارضه های پوستی، بسیار متنوع است. بسته به نوع پوست، وخیم بودن میلیا و همچنین هزینه و راحتی خود می توانید بهترین روش را انتخاب کرده و باعث افزایش سلامت پوستتان شوید.

استفاده از لایه بردار های شیمیایی

لایه بردار های شیمیایی را نمی توان بدون نسخه پزشک تهیه کرد. به همین دلیل حتما برای استفاده از این نوع لایه بردار ها باید به پزشک مراجعه کرده و با تجویز آن دست به این درمان بزنید. لایه بردار های شیمایی معمولا از ترکیباتی همچون اسید لاکتیک، اسید سالیسیلیک و اسید گلیکولیک ساخته می شوند. اگر پوستتان به این ترکیبات حساسیت دارد، بهتر است سراغ درمان دیگری روید.

تخلیه دانه های میلیا با سوزن

در این روش، با استفاده از سوزن دانه های میلیا سوراخ شده و درنهایت کراتین جمع شده در آن تخلیه می شود. درمان تخلیه میلیا بسیار شایع بوده اما توجه کنید که بهتر است در خانه انجام نشود. چرا که ممکن است به بافت پوست آسیب وارد شده و یا بهداشت لازم رعایت نشود.

لیزر درمانی

در این روش، با استفاده از لیزر های ریز، دانه های میلیا تخلیه می شود. حتما توجه کنید که اگر می خواهید از این روش استفاده کنید، مطمئن شوید پوستتان در برابر لیزر واکنش های التهاب زا از خود نشان ندهد.

درمان با سرما

یکی از راه های درمان میلیا سرما درمانی است. سرما درمانی روشی است که در آن با استفاده از نیتروژن مایع به ازبین بردن دانه های میلیا می پردازد. اما همانطور که می دانید، پوست دور چشم بسیار حساس بوده و کوچک ترین عاملی می تواند آسیب های جدی ای به آن وارد کند. به همین دلیل این روش برای درمان میلیا دور چشم مناسب نبوده و استفاده از آن می تواند باعث زخم و تغییر رنگ پوست دور چشم شود.

بهترین راه های درمان میلیا

در کنار راه های درمان میلیا، مراقبت منظم و استفاده از محصولات مراقبت پوست، نه تنها از ایجاد دوباره میلیا جلوگیری می کند، بلکه باعث می شود روند بهبود این عارضه سریع تر هم انجام شود. 2 تا از بهترین محصول ها برای درمان و پیشگیری از میلیا عبارت اند از:

کرم دور چشم ضد چروک خاویار الی ژن

  • تقویت پوست دور چشم
  • ضد چروک
  • باز سازی سلولی و استحکام پوست
  • جلوگیری از بوجود آمدن میلیا (دانه های چربی در اطراف چشم)
  • درمان خطوط گوشه های چشم

میسلار واتر پاک کننده آرایش صورت و چشم الیوکس

  • مرطوب کننده و آبرسان
  • افزایش خاصیت ارتجاعی پوست
  • جلوگیری از تحریک پوست
  • رفع خشکی و حساسیت با عصاره آلوئه ورا
  • بدون پارابن
  • PH: 5.5

سوالات متداول کابران پیرامون راه های درمان میلیا

طول درمان میلیا چه مدت است؟

در نوزاد ها معمولا پس از چند هفته رفته رفته کاهش پیدا کرده و ازبین می رود. اما در بزرگسالان اینطور نیست. عواملی مانند میزان وخیم بودن میلیا و همچنین عامل ایجاد کننده آن می تواند در مدت درمان آن اثر بگذارد. اما به طور کلی می توان گفت چند ماه طول بکشد.

آیا استفاده از کرم های آرایشی بر روی میلیا مشکل ساز می شود؟

بهتر است که استفاده نکنید. اما درصورت استفاده از کرم ها و محصولات آرایشی ای استفاده کنید که ضد حساسیت بوده و منافذ شما را بیش از حد مسدود نکند. بهتر است از محصولات پودری استفاده کرده و از آرایش های غلیظ پرهیز کنید.

آیا مکمل های خوراکی می تواند در روند بهبود میلیا تاثیر گذار باشد؟

قطعا همینطور است. حتما سعی کنید مقدار کافی از ویتامین ها را دریافت کنید. می توانید از مکمل های ویتامین E و ویتامین های گروه B برای سرعت بخشیدن به درمان میلیا استفاده کنید. علاوه بر آن مصرف نیاسین هم درمان میلیا را سرعت می بخشد.

کلام آخر

حال بهتر و دقیق تر با این دانه های سفید اطراف چشم و بینی آشنا شدید. راه های درمان میلیا همانطور که خواندید، تنوع دارد. برای انتخاب روش درمان، حتما به نوع پوست و حساسیت های پوستتان توجه کنید. همچنین بهتر است با پزشک متخصص مشورت کرده و بهترین روش را انتخاب کنید.

در آخر هم یادتان نرود، برای جلوگیری از تجمع دوباره کراتین و مسدود شدن منافذ پوستتان، باید یک روتین پوستی منظم داشته باشید. اگر به دنبال محصولات با کیفت و همچنین با ضمانت می گردید، می توانید به فروشگاه بهداشتی آیمادورا مراجعه کرده و با خیال راحت خرید خود را ثبت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)