کلینزر صورت چیست و چه انواعی دارد؟
کلینزر صورت چیست؟

کلینزر صورت چیست و چه انواعی دارد؟

شستشوی صورت باید بخشی جدایی ناپذیر از روتین مراقبت از پوست هر شخصی باشد. شستشوی صورت بدون استفاده از کلینزر کامل نیست. یک شستشوی صحیح به حذف چربی اضافی، آرایش، عرق، کثیفی و سلول های مرده پوست  کمک می کند. در نتیجه پوست شاداب می شود و امکان تنفس بهتر پوست فراهم می شود. بهترین نوع شستشوی صورت استفاده از روش شستشوی دو مرحله ای است که در آن از ماده ای با نام کلینزر یا همان پاک کننده صورت استفاده می شود. اگر هنوز پوستتان را با روش سنتی شستشو می دهید و یا روتین پوستی ندارید در این مطلب از آیمادورا به شما میگوییم که کلینزر صورت چیست، و روش صحیح شستشوی پوست چگونه است. 

کلینزر صورت چیست؟

به طور ساده باید گفت، کلینزر صورت برای تمیز کردن ابتدایی پوست فرموله شده اند. دکتر دایان مادفس، متخصص پوست در برند گارنیر، می گوید: “کلینزرها ( پاک کننده ها) محصولاتی هستند که ما برای از بین بردن تجمع کثیفی و چربی، آرایش، کرم ضد آفتاب، بقایای آلودگی های محیطی و سلول های مرده پوست استفاده می کنیم. آنها به باز کردن منافذ و لایه برداری سلول های مرده پوست کمک می کنند. نقش اصلی آنها تمیز کردن پوست ما بدون از بین بردن سد دفاعی پوست است”

در واقع کلینزرها پیش از استفاده از شوینده ها کاربرد دارند. کلینزرها آلودگی هایی که به سطح پوست چسبیده اند را در خود حل می کنند و کمک می کنند، شوینده بتواند عملکرد کاملی داشته باشد.

کلینزرهای صورت به اشکال مختلفی وجود دارند، و انتخاب بهترین کلینزر با توجه به نوع پوست و سبک زندگی شما انجام می شود. دکتر مادفس می گوید: هر یک از انواع میسلار واتر، فوم، کرم ها، روغن ها تا دستمال مرطوب و شیر پاک کن می توانند به عنوان کلینزر انتخاب شوند.

شستشوی دو مرحله ای پوست به کمک کلینزرها

در مرحله اول شستشوی صحیح پوست باید در مورد نوع کلینزر خود تصمیم بگیرید. انواع کلینزر را در پاراگراف قبل معرفی کردیم. مثل هر محصول پوستی دیگری، کلینزر نیز باید بر اساس نوع پوست انتخاب شود. برخی از پاک کننده ها نیاز به شستشو دارند در حالی که برخی دیگر نیاز به شستشو ندارند و میتوان آن ها را تنها با یک پد پنبه ای استفاده کرد.

شستشوی صورت باید دو بار در روز انجام شود – یک بار در صبح و یک بار ابتدای شب یا حداقل دو ساعت قبل از خواب.

برای برخی از افراد سوال پیش می آید که چرا باید صبح ها پوست را شستشو دهیم در حالی که شب ها با پوستی تمیز به رختخواب رفته ایم؟

باید گفت که پوست ما در طی شب عرق می کند و منافذ آن چربی را دفع می کنند و این باعث می شود صبح ها با پوستی براق یا مملو از چربی از خواب بیدار شویم. به همین دلیل است که باید روز خود را با از بین بردن چربی، سبوم و تعریق شروع کنیم.

شستشوی پوست در شب می تواند به پاک کردن آرایش، چربی و آلودگی هایی که در طول روز روی صورت ما جمع شده اند کمک کند. قبل از رفتن به رختخواب هرگونه آلودگی و باقیمانده مواد آرایشی را پاک کنید تا پوست شما بتواند در طول شب نفس بکشد و خود را تجدید کند.

روش صحیح شستشوی دو مرحله ای پوست به کمک کلینزرها به این گونه است که شما ابتدا پوست را به کمک پد و کلینزر کاملا پاک می کنید و سپس با آب ولرم مایل به سرد شستشو می دهید. در مرحله بعد از شوینده استفاده می کنید. در این حالت شما یک شستشوی دو مرحله ای برای پوستتان انجام داده اید. عده ای تصور می کنند که می توان مرحله استفاده از پاک کننده را حذف کرد و برای اجرای شستشوی  دو مرحله ای دوبار از شوینده استفاده کرد.

این کاملا غلط است، این کار باعث می شود سد دفاعی پوست شما به مرور زمان از بین برود و در عین حال منافذ پوست به خوبی تمیز نشوند. زیرا پاک کننده ها می توانند به آلودگی ها بچسبند و آن ها را از داخل منافذ پوست خارج کنند.  

شستشوی دو مرحله ای پوست به کمک کلینزرها

تفاوت کلینزر و شوینده

در نگاه اول شاید بسیاری از شما عزیزان تصور کنید که کلینزر و شوینده صورت تفاوتی ندارند و معادل هم هستند. اما کلینزر نقش پاک کنندگی عمقی منافذ را بر عهده دارد و شوینده نقش تمیز کنندگی سطح پوست را انجام می دهد.

کلینزر چه برای پوست چرب استفاده شود و چه برای پوست خشک می تواند، مفید باشد. در واقع برای پوست چرب با تخلیه کامل آلودگی ها از منافذ پوست، باعث گردش اکسیژن و بالا رفتن خون رسانی در پوست می شود و برای خشک، با آبرسانی، لطافت و تقویت سد دفاعی را به ارمغان می آورد.

ترکیبات کلینزرها بسیار ایمن تر از شوینده هاست. بنابراین اگر حجم میکاپ روی پوست شما زیاد باشد می توانید مرحله استفاده از کلینزر را بارها و بارها تکرار کنید تا جایی که با کشیدن پد ها روی پوست، دیگر شاهد اثر کرم پودر و مواد آرایشی روی آن نباشید.

اما اگر قرار باشد این کار را با شوینده انجام دهید قطعا مشکلات جدی برای پوست شما به وجود خواهد آمد. در واقع فرمولاسیون شوینده ها به گونه ای تنظیم شده است که شما در هر بار اجرا روتین پوستی، فقط یک بار مجاز به استفاده از آن هستند.

معمولا قیمت کلینزرها نسبت شوینده ها مناسب تر است. بنابراین پاک کردن کامل صورت با کلینزر و سپس استفاده از شوینده از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر است.

انواع کلینزر های پوست

کلینزرها را می توان از نظر نوع بافتی که دارند، دسته بندی کرد. شاید لوسیون ها و میسلار واتر ها، فوم و ژل مواردی باشند که بیشتر به عنوان کلینزر در نظر گرفته شوند. ناگفته نماند که دستمال های مرطوب نیز می توانند به عنوان یک پاک کننده در شستشوی دو مرحله ای در نظر گرفته شوند. اما تا حدی استفاده از آن ها منسوخ شده است و استفاده از لوسیون و میسلار واتر رایج تر است.

1. لوسیون پاک کننده

اگر پوست خشک یا حساسی دارید، ممکن است بخواهید از یک لوسیون پاک کننده استفاده کنید. لوسیون های پاک کننده آبرسان، ملایم و تغذیه کننده پوست هستند این نوع پاک کننده ها با قوام کرمی خود پوست را مرطوب می کنند و آن را خشک نمی کنند. شیرپاک کن را می توان نوعی لوسیون پاک کننده در نظر گرفت. فرمول لوسیون ها حاوی عصاره های گیاهی و پاک کننده است که ضمن از بین بردن آلودگی ها، پوست را نرم می کند. این نوع کلینزرها فاقد مواد تحریک کننده مانند عطر، رنگ یا الکل است. اگر این نوع کلینزرها را انتخاب کنید در عین حال که پوست را پاک می کنید، شاهد نرمی و لطافت پس از آن خواهید بود.

2. میسلار واتر

رایج ترین کلینزرها میسلار واترها هستند. میسلار واتر محلولی ملایم هست که به راحتی مواد آرایشی را در خود حل می کند. می توانید از آن ها در روتین صبح و شب استفاده کنید تا پوست را تمیز کرده و بدون تحریک پوست صورت خود را شاداب کنید. 

در اینجا سوالی مطرح می شود بابت این که، چرا باید از پاک کننده های ملایم استفاده کرد؟ دکتر دایان مادفس، می‌گوید: “پاک‌کننده‌های ملایم می‌توانند پوست ما را از کثیفی و آلاینده‌ها پاک کنند و در عین حال اپیدرم (بالاترین لایه پوست) را سالم نگه دارند.” 

لایه بالایی پوست که سد دفاعی پوست را تشکیل می دهد با کلینزرهای ملایم از بین نمی رود. میسلار واتر ها نمونه ای عالی از کلینزرهای ملایم هستند. 

فوم پاک کننده صورت

3. فوم پاک کننده صورت

این نوع کلینزرها از نظر کارایی نیز مشابه میسلار واتر و یا لوسیون پاک کننده هستند اما تنها تفاوت در بافت آن هاست. این نوع کلینزر ها وقتی که از بطری نگهدارنده خارج می شوند، تبدیل به یک کف غلیظ می شوند.

با استفاده از این کف روی پوست، از شر آلودگی ها، چربی اضافی و آرایش خلاص می شود و پوست را تمیز و شادابی تحویل می گیرید. 

افراد دارای پوست چرب و آکنه ای می توانند از فوم پاک کننده صورت استفاده کنند. زیرا بافت آن بسیار ملایم است و موجب تحریک بیشتر پوست نمی شود. معمولا این نوع کلینزرها بدون پد استفاده می شوند.

4. ژل پاک کننده صورت

کلینزر صورت ژلی دارای بافتی شفاف، غلیظ، بی رنگ یا کم رنگ است. ژل پاک کننده صورت حاوی ترکیبات آبرسان است و برای پوست های خشک می تواند اثر فوق العاده ای ایجاد کند.  معمولا بین مردم این اعتقاد برای شوینده های ژلی وجود دارد که می گویند شوینده های ژلی قدرت پاکسازی پایین تری دارند. اما این موضوع در مورد کلینزرهای ژلی به هیچ عنوان صدق نمی کند. کلینزرهای ژلی به خوبی انواع دیگر کلینزرها توانایی پاکسازی عمقی منافذ پوست را دارند. 

طرز استفاده از کلینزر صورت

کلینزرهای صورت با توجه به شرکت سازند و فرمولاسیونی که دارند، روش مصرف متفاوتی نیز دارند. برخی از کلینزرها، بدون نیاز به آبکشی هستند، برخی نیاز به آبکشی دارند. به طور کلی بهتر است در مصرف هر محصول مراقبت از پوست برچسب روش مصرف آن را مطالعه کنید.

توجه داشته باشید که معمولا در دستور مصرف میسلار واتر ها و لوسیون های پاک کننده پوست، واژه بدون نیاز به آبکشی ذکر شده است. اما اگر شما در محلی مثل منزل هستید که دسترسی به آب دارید بهتر است صورت را شستشو دهید. این واژه در واقع برای مواقع اضطراری مثل سفرهای کمپینگ نوشته شده است که شاید دسترسی به آب برای شما آسان نباشد.

معمولا کلیزرهای ژلی و فومی همیشه نیاز به شستشو دارند.

یک کلینزر پوست خوب چه ویژگی هایی دارد؟

یک کلینزر پوست خوب چه ویژگی هایی دارد؟

شرکت های تولید کننده کلینزر، در بازار رقابت معمولا سعی می کنند بهترین محصول ممکن را به بازار ارائه دهند. اما این شما هستید که باید بهترین و مناسب ترین کلینزر مربوط به پوست خود را بیابید.

برای این کار ابتدا باید نوع پوست خودتان را بشناسید. اگر به ماده خاصی حساسیت پوست دارید آن را در نظر داشته باشید. مشکلات پوست خودتان را نیز در نظر بگیرید. مثلا اگر درگیر آکنه هستید بدانید که چه ترکیباتی به بهبود آکنه کمک می کند. یا مثلا افراد داری پوست چرب بدانند که وجود چه اکتیو هایی در محصول باعث کنترل چربی پوست می شود.

در این شرایط می توانید یک کلینزر خوب را پیدا کنید.  یک کلینزر خوب برای پوست شما، کلینزری است که حاوی اکتیوهای مناسب نیاز پوست شما باشد و فاقد مواد شیمیایی حساسیت زا مثل پارابن، سولفات باشد. معمولا این ویژگی ها روی هر محصول درج شده است.

کلام آخر

کلینزر چیست؟ این سوالی است که به طور جامع و کامل در این مطلب از آیمادورا به آن پاسخ دادیم و به بررسی تفاوت بین کلینزر و شوینده پرداختیم و انواع کلینزرها را نیز معرفی کردیم. بسیاری از افراد کلینزر را با شوینده اشتباه می گیرند، طی این مطلب ضمن توضیح دادن دقیق عملکرد کلینزر، در مورد انواع مختلف آن نیز صحبت کردیم. برای سفارش بهترین کلینزرهای موجود در بازار ایران، می توانید هم اکنون انتخاب خود را از میان انواع کلینزرهای موجود در آیمادورا انجام دهید.

به این مطلب امتیاز دهید