از علت تا درمان جوش چانه
جوش ها بسیار موذی هستند! همچنین می توان گفت جوش ها بسیار زرنگ و هوشمند هستند. زیرا دقیقا در زمان و مکانی شاهد آن ها هستیم که نباید باشند. افرادی که درگیر جوش صورت هستند این موضوع را به خوبی درک می کنند. این افراد پدیده ای تحت عنوان جوش مجلسی را تجربه کرده اند!! :)) جوش مجلسی همان آکنه هاییست که نزدیک قرارها و مراسم های مهم پدیدار می شوند. این جوش ها در هر جایی پدیدار می شوند و گاهی در اطراف چانه شاهد آن ها هستیم. در این مقاله از آیمادورا می خواهیم به صورت موشکافانه علل بروز جوش چانه و همچنین روش های درمان جوش چانه را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
جوش چیست؟
جوش و یا آکنه های پوستی به طور کلی زائده های پوستی کوچکی هستند که اغلب در اثر غده های چربی پوست به وجود می آیند. این زوائد پوستی با تاثیر میکروب ها ملتهب شده و اذیت کننده می باشند.
جوش ها همچنین انواع مختلفی دارند:
- جوش های سر سیاه: دلیل ایجاد این نوع جوش ها، مسدود شدن فولیکول های مو است.
- جوش های سر سفید: رایج ترین نوع جوش هستند. جوش های سفید زمانی به وجود می آیند که منافذ پوست مسدود باشند. تجمع چربی، باکتری ها، سلول های مرده و … می تواند باعث مسدود شدن منافذ پوست و درنتیجه ایجاد جوش های سفید شوند.
- پاپول: این نوع جوش ها حالت برجسته، قرمز و کوچک دارند. پاپول ها با اینکه چرکی نیستند اما دارای باکتری های مضر هستند.
- جوش های چرکی: این نوع جوش ها بزرگ، قرمز و چرکی هستند. جوش های چرکی در اثر آلوده شدن منافذ پوست به وجود می آید. این آلودگی می تواند به دلیل سلول های ایمنی پوست و باکتری ها باشد.
- ندول: ندول ها قرمز، گوشتی و سفت هستند. دلیل بروز این نوع جوش باکتری مضری است که باعث مسدود شدن منافذ پوست می شود. معمولا این نوع جوش ها دردناک هستند.
- کیست: این نوع جوش بسیار دردناک و بزرگ و قرمز است. کیست ها در اثر عفونت های شدید پوستی به وجود می آیند. این نوع جوش بسیار خطرناک است.
دلیل بروز جوش چانه چیست؟
جوش چانه یکی از شایع ترین مشکلات است که بیشتر در خانم ها اتفاق می افتد. معمولا نوع جوش هایی که بر روی چانه می زند، کیستی و سر سفید هستند. جوش چانه به طور معمول در افراد 15 تا 35 سال بسیار شایع بوده که دلایل متفاوتی می تواند داشته باشد. برای درمان جوش چانه ابتدا باید علت را تشخیص دهیم.از مهم ترین دلایل آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- رژیم غذایی نامناسب: یکی از دلایلی که بسیار بر روی سلامت پوست ما اثر می گذارد، رژیم غذایی ما است. در یک رژیم غذایی شما باید تعادل را رعایت کرده و تمام مواد غذایی مورد نیاز بدن را دریافت کنید.
- اختلالات هورمونی: از شایع ترین دلایل بروز جوش های چانه، اختلالات هورمونی است.در دوران بلوغ، قاعدگی، بارداری و همچنین یائسگی، بدن دچرا تغییرات هورمونی شده که یکی از اثرات آن، ایجاد جوش های کیستی در چانه است.
- استرس: این عامل باعث می شود تا گردش خون در پوست شما افزایش یافته و در نتیجه باعث بروز جوش های متعدد و مختلف بر روی چانه شما شود.
در کنار این عوامل، محیط هم در آلوده شدن پوست و جوش چانه موثر است. ازجمله:
- آلات موسیقی آلوده
- کلاه آلوده
- استفاده از تیغ و ابزار های اصلاح آلوده
- کرم های عطری
- ژنتیک
- دخانیات
- و …
آما راه حل درمان جوش چانه چیست؟ چطور می توان از بروز آن جلوگیری کرد و سلامت پوست را حفظ کرد؟
درمان جوش چانه
اگر شما هم به زیبایی و از همه مهم تر، سلامت پوست خود اهمیت می دهید، قطعا به دنبال راه حلی برای رفع جوش های صورتتان هستید.
اگر جوش چانه شما به درجه کیست و یا همچنین ندول نرسیده باشد، شما می توانید با استفاده از یک سری محصولات و اقدامات ساده، از شدت گرفتن آن جلوگیری کرده و باعث درمان آن شوید. در غیر این صورت، حتما اگر جوش چانه شما به کیست تبدیل شده است، به دکتر متخصص پوست مراجعه کنید. درمان های شیمیایی و خانگی تنها باعث وخیم شدن آن می شود.
از مهم ترین اقداماتی که باید انجام دهید، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مصرف محصولات دارای بنزوئیل پروکساید یا سالسیلیک اسید
- کمپرس یخ
- استفاده از محصولات ضد جوش
- استفاده از آنتی بیوتیک های خوراکی
- استفاده از قرص های ضد بارداری
- لیزر
- استفاده از لایه بردار
- جراحی برای جوش های کیستی
- استفاده از رتینوئید برای جوش های کیستی
در کنار این ها، برای سرعت بخشیدن به درمان جوش چانه، حتما از شوینده های مخصوص پوستتان استفاده کنید. در انتخاب مواد غذایی دقت کنید و رژیم غذایی سالمی برای خود در نظر داشته باشید.
معرفی چند ضد جوش
همانطور که گفته شد، یکی از راه های درمان جوش چانه، استفاده از محصولات ضد جوش است. این محصولات در روند بهبود جوش بسیار موثر هستند. همچنین به عنوان یک عامل پیشگیری، نمی گذارند تا پوست شما جوش بزند.
فروشگاه آیمادورا دارای ضد جوش هایی اصل و درجه یک است که شما می توانید با توجه به نوع پوست خود، از آن ها استفاده کنید. همچنین این محصولات به شکل ژل، فلوئید و کرم عرضه می شوند که شما بسته به راحتی خود می توانید آن را انتخاب کنید.
ضد جوش هایی مانند:
- کرم ضد جوش لیپورکس
- فلوئید ضد جوش مونالیا
- کرم ضد جوش درمالیفت مدل سبولیفت
- ژل ضدجوش فلیچیتا
- ژل ضد جوش فرونیا
آیا می توان برای درمان جوش چانه کیستی از محصولات ضد جوش استفاده کرد؟
خیر. همانطور که در متن هم به آن پرداخته شد، این نوع جوش ها بسیار وخیم بوده و استفاده از این نوع محصولات باعث آسیب بیشتر به پوست می شود. برای درمان آن حتما باید به پزشک مراجعه کرده و درصورت نیاز جراحی انجام دهید.
آیا جوش چانه با جوش های دیگر متفاوت است؟
خیر. اما در چانه معمولا جوش های کیستی و سر سفید به وجود می آیند. عامل بسیاری از آن ها هم می تواند انسداد منافذ پوست، مسدود شدن فولیکول های مو و یا اختلالات هورمونی باشد.
آیا می توان برای درمان جوش چانه از روش های خانگی استفاده کرد؟
بله. درصورت اینکه جوش در مراحل اولیه باشد شما می توانید از روش های خانگی استفاده کنید. اما زمانی که جوش رشد کند و به مراحل بالا تر برسد، موثر نیستند.
کلام آخر
همانطور که پیش تر به طور مفصل به آن پرداخته شد، در این مقاله با ماهیت جوش و انواع آن که شامل جوش های سر سیاه، سفید، پاپول، جوش های چرکی و … می شود، آشنا شدیم. یاد گرفتیم که در کنار ترشح چربی و مسدود شدن منافذ پوست، عوامل دیگری مانند استرس هم در بروز جوش موثر است. راه های درمان جوش چانه را بررسی کردیم و متوجه شدیم که داشتن رژیم غذایی متعادل در سلامت پوست بسیار موثر است.
حال زمان آن رسیده که تصمیم بگیرد و پوست خود را از دست جوش های مزاحم خلاص کنید.