نقش رتینول در زیبایی پوست چیست؟
از یک سنی به بعد، هر بار که جلوی آیینه می رویم و به صورتمان نگاه می کنیم، می بینیم که چروک ها و خطوط ریز و درشت جدید بر روی آن مهمان ناخوانده شده است. همچنین با افزایش سن، پوست ما دیگر شادابی و جوانی قبل را نداشته و این ما را آزار می دهد. البته که داشتن پوستی خسته بر روی اعتماد به نفس و روابط ما هم اثر مخرب می گذارد. چاره چیست؟ نام رتینول را شنیده اید؟ چه اندازه درمورد این جوان کننده پوست اطلاع دارید؟ آیا با ویژگی ها و فواید آن آشنا هستید؟ پس از 30 سالگی پوست نیاز دارد که به آن توجه ویژه ای شود. در این مقاله از آیمادورا ما می خواهیم به این نیاز پوست بپردازیم. به نظر شما این ماده جوان کننده چه کاری برای پوست شما انجام می دهد؟
رتینول چیست؟
رتینول یکی از انواع و مدل های ویتامین A است. به همین دلیل است که در تمامی محصولات جوان کننده از این ماده ارزشمند استفاده می شود. چرا که پوست به ویتامین A برای حفظ شادابی و سلامت خود نیاز اساسی دارد.
این ماده باعث می شود تا متابولیسم های پوست افزایش یافته و در نتیجه کلاژن سازی تقویت شود. رتینول خواص درمانی بسیاری داشته و به عنوان یک عامل ضد پیری در بیشتر محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.
فواید رتینول را بشناسید
تا اینجا به نمونه های کوچکی از فواید رتینول برای پوست اشاره شد. اما این ماده جوان کننده ویژگی های فوق العاده دیگری هم دارد.
با افزایش سن، انعطاف پذیری پوست هم کم می شود. با کاهش انعطاف پذیری پوست، مشکلاتی مانند چین و چروک و خطوط ریز و درشتی که بر روی پوست ایجاد شده که رنگ و بوی پیری را به پوست ما می دهد. رتینول با خاصیت کلاژن سازی که دارد، انعطاف را دوباره به پوست شما بر می گرداند و باعث می شود تا پیری از آن دور شود.
علاوه بر آن، ما زمان زیادی از عمر خود را در معرض اشعه های فرابنفش UV قرار می گیریم. این اشعه ها بر روی رنگدانه پوست ما اثر منفی گذاشته و باعث ایجاد لک و تیرگی های پوستی می شوند. رتینول با اثر بر روی پوست و البته محافظت از آن در برابر اشعه های UV، نه تنها باعث به تعادل رسیدن رنگدانه های پوستی می شود، بلکه از بروز آن هم جلوگیری می کند.
این ماده جوان کننده، همانند یک ترمیم کننده حرفه ای، سلول های آسیب دیده شما را احیا کرده و نمی گذارد تا پوست شما دچار پیری شود. از دیگر فواید رتینول می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ضد لک و روشن کننده پوست
- بستن منافذ باز پوست
- ضد جوش و درمان آکنه های پوستی
- شفاف کننده پوست
- رفع لک های قهوه ای پوستی
- بالا بردن گردش خون پوست
- لایه بردار و جمع کردن سلول های مرده پوست
- پاک کننده منافذ پوست
- درمان سیاهی دور چشم
آیا رتینول عوارض دارد؟
رتینول در کنار تمام فواید فوق العاده ای که دارد، می تواند در بعضی از شرایط مخصوصا برای افراد دارای پوست حساس، حساسیت زا بوده و عوارض داشته باشد.
اگر شما برای اولین بار از این ماده قدرتمند استفاده می کنید، احتمالا دچار خشکی پوست و آکنه می شوید. به همین دلیل توصیه می شود این ماده را به مرور و کم کم وارد روتین پوستی خود کنید.
در کنار این موارد، عوارض بسیار نادری هم مانند اگزما، جوش های زیر پوستی، تورم و خارش می تواند به وجود آید. به همین دلیل بهتر است تا قبل از استفاده از رتینول، مخصوصا افراد دارای پوست حساس و خشک، با پزشک خود مشورت کنید.
آیا لایه برداری تنها با رتینول کافی است؟
خیر. این ماده خاصیت لایه برداری درونی سلول های پوست را دارد. به طوری که نمی توان از آن ها به عنوان یک لایه بردار بیرونی سطح پوست استفاده کرد. رتینول با لایه برداری لایه های زیرین پوست، سلول های مرده را به سطح پوست می راند. در نتیجه باید برای زدودن آن، از لایه بردار های فیزیکی استفاده کرد.
کی اثرات رتینول آشکار می شود؟
این بستگی به نوع پوست و سطح سلامت پوست شما دارد. اما به طور معمول شما می توایند این اثرات فوق العاده را، که در متن هم به آن ها پرداخته شد، پس از گذشت 6 ماه بر روی پوست خود مشاهده کنید.
آیا رتینول پوست را به نور حساس می کند؟
بله. استفاده از آن باعث می شود تا حساسیت پذیری پوست نسبت به آفتاب و نور بیشتر شود. به همین دلیل است که توصیه می شود پس از استفاده از آن حتما از ضد آفتاب استفاده شود. علاوه بر آن به افرادی که بیش از حد در معرض آفتاب هستند پیشنهاد می شود که از این ماده استفاده نکنند.
کلام آخر
همانطور که در این مقاله به طور کامل به آن پرداخته شد، رتینول یک ماده ارزشمند است که باعث جوانسازی پوست می شود. رتینول همچنین نوعی ویتامین A بوده و می تواند طراوت و جوانی را به پوست خسته شما باز گرداند. این ماده قدرتمند در کنار فوایدی که دارد، ازجمله لایه برداری، روشن کننده پوست، درمان آکنه های پوستی و …، می تواند در مواردی دچار مشکل شود. به همین دلیل، بهتر است استفاده از آن با تجویز و مشورت پزشک صورت گیرد.